FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

In de zomer maanden is het een hele drukke periode voor verhuizers, dit geldt ook voor de eerste en de laatste dagen van de maand en/of de week. Als u een keuze heeft, probeer dan uw verhuizing buiten deze periode te laten plaatsvinden. Als dit niet mogelijk is doen wij er uiteraard alles aan om uw verhuizing uit te voeren op de dag of dagen dat u dit wenst.
Hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe meer u verzekerd bent dat wij uw verhuizing kunnen uitvoeren op de dag dat u dat wenst. Ook kunnen wij dan bijtijds voor u controleren of dat u de aansluiting haalt met de boot mocht u internationaal gaan verhuizen. Dan heeft u direct een indicatie wanneer u uw goederen op bestemming kunt verwachten.
- Familieleden, vrienden en kennissen; - Werkgever en collega’s; - Dagbladen, kranten en tijdschriften; - Heeft u gechipte huisdieren? Wijzig dit adres; - Notaris; - Belastingdienst; - RDW (Rijks Dienst Wegverkeer); - Autogarage / dealer; - NS (wanneer u een geregistreerde OV-chipkaart heeft); - Verzekeringsmaatschappijen (denk aan inboedel, auto, reisverzekering); - Ziektekostenverzekering; - Gemeenten; - Huisarts; - Specialisten (denk aan fysiotherapeut, etc.); - Tandarts; - PostNL/andere bezorgdiensten; - Bank; - Verenigingen; - School en opleidingen; - Voor op bestemming dient u bovenstaande zaken ook te regelen, indien gewenst kunnen wij voor u een relocatie dienst hiervoor leveren, vraag naar onze mogelijkheden.
- Heel erg graag zelfs, wij zullen het erg op prijsstellen als u voorafgaand uw verhuizing goederen die NIET verpakt/verscheept mogen worden in een aparte ruimte zet, indien gewenst kunnen wij vooraf aan uw verhuizing speciale stickers leveren. Zo kunnen we samen voorkomen dat er geen goederen verpakt en/of verscheept gaan worden die eigenlijk niet weg hadden gemogen. - Zet uw koelkast en/of vriezer op tijd uit, zodat deze schoon en droog mee kan met de verhuizing. -Zoek vooraf aan uw verhuizing de borgpenningen van uw wasmachine op, en ontkoppel uw wasmachine. -Haal gordijnen en lampen naar beneden. - Hou eventuele medicijnen apart - Zorg dat u uw meterstanden opneemt bij vertrek van uw ‘’oude’’ woning.
Gevaarlijke items (vergif, bijtende stoffen, explosieven en ontvlambare goederen). Bederfelijke artikelen (gekoeld en bevroren voedsel). Pornografisch materiaal en drugs. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld, elk land heeft zijn eigen regels. Wij zullen u daarom altijd vooraf aan de verhuizing duidelijk kenbaar maken wat wel en wat niet mag in het land waar u naar toe verhuisd.
Ja dit mag, echter dient u de kast dan als ‘verhuisdoos’ te zien. De goederen die u zoals in dit voorbeeld verpakt in de kast dient u wel te vermelden op de paklijst. Dit kan ik sommige landen wel de kans op een douane inspectie vergroten.
Uiteraard kunt u altijd uw zending online volgen. Wij zullen u zodra de bootgegevens bekend zijn direct een link toesturen. Indien gewenst zullen wij u zelf ook per mail / sms / whatsapp tussentijdse updates toesturen.
Indien u voor een service heeft gekozen waarin u zelf een paklijst dient op te maken kunt u onderstaande richtlijnen aanhouden; Allereerst is het zeer belangrijk dat u uw paklijst altijd in het Engels opmaakt. Elk los item die u in uw handen zal gaan hebben is 1 item (regel) op de paklijst. Bijvoorbeeld; u heeft een bed dat uit 4 delen bestaat dan zijn dit 4 regels op de paklijst. Mocht het zo zijn dat u dit bed samenbundelt tot 1 item, dan is dit 1 regel op de paklijst. Ook is het van groot belang dat u de items voorziet van een nummer (het makkelijkste is om hiervoor stickers te gebruiken). Elk item dat door u verpakt is krijgt een eigen nummer, en dit nummer moet dan weer matchen met de paklijst. Mocht de douane uw goederen willen controleren en bijvoorbeeld doos nummer 74 uit uw zending halen, dan willen zij graag op uw paklijst bij nummer 74 kunnen teruglezen wat er in deze doos verpakt is.

WorldWideMoving gevestigd in het kloppend hart van de Rotterdamse haven; Levert een one-stop oplossing voor uw verhuizing.

Contact